08-izdvojenaSajt „Svi smo mi FEDOR!“ počeo je danas sa radom. Sajt je posvećen Fedoru Frimermanu, rođenom 1983. godine, koji je tragično nastradao 25. jula 2013. godine kada ga je na smrt pretuklo više od 20 članova obezbeđenja splava Sound i okolnih splavova.

Sajtće služiti održavanju sećanja na Fedora, ali i kao javno glasilo porodice i prijatelja, koji će putem njega obaveštavati javnost o svim akcijama koje će se organizovati, poput izrade njegovog portreta u Sportskom centru Olimp, i organizovanja memorijalnog turnira u njegovu ćast. Obe akcije podržala je opština Zvezdara.

Sajt će takođe pratiti suđenje vinovnicima tragedije i obaveštavati javnost o njegovom toku.

Prijatelji i rodbina će tražiti od države usvajanje zakona o privatnom obezbeđenju koji bi regulisao profil i ovlašćenja onih koji se bave tom delatnošću. To bi bio prvi korak ka tome da se ovakva tragedija više nikad ne ponovi. Na taj način Fedorova smrt ne bi bila potpuno besmislena.

Kako bismo omogućili da informacije stignu do što većeg broja ljudi, napravili smo facebook  stranicu, twitter nalog, kao i mailing listu, kako bi svi oni koji žele mogli da primaju informacije  na najjednostavniji način.

Fedore, nećemo te nikad zaboraviti!