U drugoj polovini januara, skoro šest meseci nakon brutalnog ubistva Fedora Frimermana, tužilaštvo je konačno podiglo otpužnicu protiv četiri lica koja su bila u pritvoru od ubistva. Optužnicu smo dugo, predugo isčekivali.

Troje lica terete se za teško ubistvo (Pavlov Denis, Urošević Negomir i Davidović Dušan), koje se odigralo u noći 25. jula ispred splava Sound, kada su pripadnici obezbeđenja ovog splava tukli Fedora do smrti, dok ta optužnica nije podignuta i za četvrto lice. Naime, zvanično,prema mišljenju tužilaštva, za četvrto lice (u pitanju je Mihajlović Dejan zvani Džin, koji je u tom trenutku obavljao funkciju šefa obezbeđenja) nije bilo dovoljno dokaza kako bi se i on teretio za teško ubistvo. Mihajlović Dejan je optužen samo za nanošenje teških telesnih povreda, nasilničko ponašanje i još nekoliko kvalifikacija, znatno lakših od optužbe za ubistvo. On je pušten iz pritvora.

Kako nalazi DNK analize, po našem saznanjima završeni i poslati sudu još pre više nedelja, NEKAKO nisu dospeli do tužilaštva, a snimci sa sigurnosnih kamera splava Sound smatraju se NEUPOTREBLJIVIM (po tvrdnjama policije i suda na njima se ništa ne vidi, ali mi u njih nismo imali uvid, dobili smo samo snimke splava pored), preostalo nam je da zadržimo ovo malo poverenja u naš pravosudni sistem i dokaze koje tužilaštvo ima.

U Fedorovom ubistvu učestvovalo je oko dvadesetak muških osoba, mahom pripadnika obezbeđenja, koji su tukli Fedora do smrti naočigled gostiju dva splava. Važno je napomenuti da se on nije branio, od udaraca je pao i vrlo brzo izgubio svest. Ljudi iz obezbeđenja su krvnički tukli bespomoćnog čoveka dok ga nisu ubili!

Nismo imali razloga da sumnjamo u policijsku istragu koja je izdvojila ovu četvoricu (od dvadesetorice vinovnika privedenih istog dana), kao one koji su najviše doprineli tragičnom ishodu. U početku nismo sumnjali ni da će ubice dobiti zaslužene kazne za ono što su učinili. Sada već počinjemo da sumnjamo u sve…

U sudu nismo uspeli da dođemo do informacije kada će optužnice biti potvrđene, odnosno, kada će početi suđenje.