Suđenje za brutalno ubistvo Fedora Frimermana, nakon dva otkazana saslušanja, juče je konačno ponovo pokrenuto od početka po nalogu Apelacionog suda. Odbrana sve četvorice optuženih tražila je da se svi svedoci i veštaci ponovo saslušavaju, što produzava trajanje obnovljenog postupka. Ovim potezom optuženi „kupuju“ svoj boravak na slobodi, koji im je omogućio sudija Bojan Mišić na izricanju presude, u aprilu 2016. godine. Kako su dva prethodna pretresa odložena zbog upale uva jednog optuženog, a drugo zbog visokog pritiska drugog optuženog, optuženi su pored godinu dana u kućnom pritvoru do ukidanja presude, dobili jos do sada osam meseci, a biće maltene dve godine do sledećeg ročišta koje je zakazano za 29. januar 2018.

Fedor Frimerma jebrutalno pretučen do smrti u noći 25. jula 2013. godine ispred splava Sound, od strane pripadnika obezbeđenja tog splava. Fedor je branio svog druga i podignutih ruku ušao u tuču sa molbom da se prekine, posle toga više nije ustao, a obezbeđenje se kasnije hvalilo kako su mu „skakali po grudima“. Suđenje je završeno 3 i po godine nakon ubistva, ali je Apelacioni sud vratio na početak zbog prekvalifikacije zlodela. Optuženi su u kućnom pritvoru već godinu i po dana od donošenja presude, aprila 2016. godine.

Četiri i po godine od brutalnog zločina, okrivljeni menjaju iskaze, odugovlačeći maksimalno proces, jer se slobodno šetaju po gradu svakog dana iz kućnog pritvora i podsmevaju nejenjavajućem bolu ožalošćene porodice, koja ne može ni da pokuša da nađe mir.